Wat kun je doen bij boksschool Skillz?

De naam verraadt het al: bij ons kun je leren boksen. Bij boksen denken veel mensen aan een ring waarin twee mensen staan en de een de ander KO slaat.

Maar boksen is zo veel meer dan dat!

Boksen, of pugilistiek, is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Boksen

De sport boksen laat jouw kracht, snelheid, lichaam en geest samenwerken. Je traint niet alleen je lijf, maar ook jouw uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen.

BOKSEN BIJ BOKSSCHOOL SKILLZ

We gaan meteen goed van start: de warming up aan het begin van de les is op wedstrijdniveau met lunges, burpees, sit-ups, push-ups etc.

En beginnen we echt! Een aantal onderdelen van de training zijn: bokstechnieken, schaduw boksen, spel boksen, stoten op de pads.

Bokstraining

Bij ons wordt de klassieke bokssport (techniek, tactiek) gecombineerd met nieuwe trainingsmethoden, zoals hartslag-, interval- en HIIT training.

Voor wedstrijdboksers houdt dit in dat je op een verantwoorde en efficiënte manier voorbereid wordt op zowel je eerste partij, als de vele partijen die hierna zullen volgen.

Recreatieve boksers profiteren van deze methodieken en worden hierbij uitgedaagd op hun eigen niveau.

De recreanten en wedstrijdboksers (amateurs) trainen op dezelfde tijden en in dezelfde ruimte. Binnen de training wordt door de trainer een verdeling gemaakt tussen de verschillende boksers.

De training bestaat uit drie fasen: